Ushqimet Më Të Mira Për Çdo Vitamina Dhe Minerale

vitaminat_dhe_mineralet

Vitaminat A në zink Që të funksionoj në mënyrë optimale trupit i duhen një mori materie ushqyese esenciale duke filluar nga antioksiduesit sëmundje luftues e gjer te metalet e rënda që ndërtojnë eshtrat. Edhe pse shumicën e këtyre materieve ushqyese në suplementar ditorë, gati të gjitha gjithashtu mund të gjenden në ushqimet që hani –… [read more]

Vitamina E – Top Dobite Shendetesore

vitamina_e_dobite

Përzierja e Vitamines E është zbuluar në vitin 1922 nga dy shkencëtar dhe së pari është emëruar si ‘faktori x’ në vajra të perimeve. Zbulimi është publikuar në peer review journal në vitin 1922 me emrin ‘Faktori X dhe faktori anti-sterilitetit’: U zbulua se Vitamina E parandalonte absorbimin e vezës së fekonduar. Emri u ndryshua… [read more]

Vitamina B9 – Folate apo Acidi Folik

acidi_folik

Çka është Vitamina B9 Vitamina B9, që më shumë njihet si folate apo acid folik, është vitaminë që tretet në ujë dhe që bënë pjesë në familjen e vitaminës B. Vitaminat B ndihmojnë dhe përkrahin funksionet adrenaline, qetësojnë dhe mirëmbajnë sistem nervor të shëndetshëm, dhe janë të domosdoshme për procese kyçe metabolike. Folate në mënyrë… [read more]

Vitaminat Për T’u Zgjatur

vitaminat_prenatale

[dropcap]Gj[/dropcap]enetika luan rol të veçantë në përcaktimin final të gjatësisë suaj. Vitamina dhe mineralet ndihmojnë rritjen dhe pamjaftueshmëria e disa vitaminave mund të shkaktoj vonesë në zgjatje dhe ndikoj në gjatësinë përfundimtare. Që ti ndihmosh fëmijës suaj të zgjatet ata duhet të konsumojnë sasi të mjaftueshme të kalciumit, vitaminës D dhe zinkut. Kalciumi Kalciumi është… [read more]