19 Menyra Si Ta Dijm Gjinine e Femijes – Djale Apo Vajze

1
170

19 Menyra Si Ta Dijm Gjinine e Femijes – Djale Apo Vajze

Harro se ke nevojë te pritesh 40 jave torture per te mesuar gjinine e femijes. Praktikisht qysh nga koherat e lashta grat shtatzana dhe ata qe i dojne ato (burrat) kane gjetur menyra qe te provoj dhe gjejne nese ne at bark gjendet nje djal i shtire apo nje bukuroshe. Nese nuk është stili i juaj te prisni befasine ne lindje atehere shiko keto 19 menyra si shkencore ashtu edhe ato te çuditshmet qe ndihmojnë te përcaktoni nëse do keni djalë apo vajze.

Testi Gjenetik i Gjakut

Funksionon? Po!

Perderisa testetues te gjakut qe zotohet se mund te tregojnë gjininë e femijes tuaj deri ne javen e 7 te shtatzanise kanë qenë në dispozicion për një kohë të gjatë jashtë Shteteve te Bashkuara, ato asnjëherë nuk kanë qenë edhe aq të popullarizuara në Amerikë – pjesërisht sepse ishte e paqartë nëse funksiononin. Por, analiza çudibërëse të 57 studimeve të publikuara në “Journal of the American Medical Association” tregojnë se këto teste, që kapin një copëz të vogël të ADN fetale që janë prezentë në gjakun e nënës gjatë shtatzënisë, mund të jenë nga 95% deri në 99% të saktë.  Testusit, sikur Pink or Bbble Earlz DNA Pregnancy Test (që kushtojnë nga $25.00) shikojnë për prezencë të kromozomit Y mashkull në pak pika gjaku që u merret nënave pak duke thumbuar gishtin. Nëse është aty (kromozomi Y) atëherë keni djalë; nëse jo, keni vajzë. (Për shkak të kësaj, këto teste janë pak më të sakta të vërejnë nëse është djalë për shkak se mungesa e kromozomit Y mund të tregoj që kromozomi mashkullor nuk ishte prezent në mostrën e gjakut që është marr për testim.

1 Koment

  1. […] çfarë mendoni: është djalë apo vajzë? Nga java e 19 e shtatzanise, me shumë mundësi jeni duke vrarë mendjen për ekografinë tuaj të […]

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.