Vaji dhe Lengu i Portokallit

0
Lengu i portokallit, i konsumuar me ose pa sheqer, ose me gaz karbonik, është freskues. Nga lëvozhga e portokallit del vaj eterik shumë i mirë, i cili gjen përdorime të shumta në prodhimin e pijeve, aromave, ilaçeve etj. Lengu i portokallit ka veti diuretike dhe antiseptike