Fara e Zezë – Ilaç për Gjithçka pos Vdekjes

0
77
fara e zeze
Fara e Zeze

Fara e Zeze (Nigella Sativa) – Kjo farë e përulur, por jashtëzakonisht e fuqishme, vret MRSA Methicillin-resistant Staphylococcus aureus), shëron trupin e helmuar me armë kimike, stimulon rigjenerimin e qelizave beta që vdesin brenda pankreasit të diabetit dhe megjithatë shumë pak e dinë se ekziston.

Fara e Zeze Dobitë

Farat e bimës njëvjeçare të lulëzuar, Nigella Sativa, janë vlerësuar për vetitë e tyre kuruese që nga kohra të lashta. Ndërsa përmendet shpesh në kulturat anglishtfolëse si koriandër romake, susam i zi, qimnon i zi, qimnon i zi dhe fara e qepës, sot njihet kryesisht si fara e zeze, e cila është të paktën një përshkrim i saktë i pamjes së saj fizike. Të dhënat më të hershme të kultivimit dhe përdorimit të saj vijnë nga Egjipti i lashtë.

Vaji i farës së zezë, në fakt, u gjet në varrin e faraonit egjiptian Tutankhamun, që daton afërsisht 3300 vjet më parë.[i] Në kulturat arabe, qimnon i zi njihet si Habbatul barakah, që do të thotë “fara e bekimit”, vet fjala barakah, pra bereqet, edhe te ne ka kuptim të njejt – pra fara e zeze = fara e bereqetit. Ne një hadith (thënie) të thuhet se profeti islamik Muhamed (s.a.s) tha për të se është “ilaç për të gjitha sëmundjet përveç vdekjes”.

Fara e Zeze Benefitet

fara e zeze varri i faraonit

Shumë nga përfitimet shëndetësore të përmendura tradicionalisht të qimnonit të zi (fara e zeze) janë konfirmuar plotësisht në literaturën biomjekësore. Në fakt, që nga viti 1964, ka pasur 656 studime të publikuara, të rishikuara nga kolegët që i referohen asaj.

Ne kemi indeksuar kërkime të spikatura, të disponueshme për t’u parë në GreenMedInfo.com në faqen tonë të Farës së Zezë (Nigella Sativa), mbi 40 gjendje shëndetësore që mund të përfitohen nga fara e zeze, duke përfshirë mbi 20 veprime të dallueshme farmakologjike që ai shpreh, si p.sh. si:

 • Analgjezik (vrasës kundër dhimbjeve)
 • Anti-bakterial
 • Anti-inflamator
 • Kundër Ulçerës
 • Anti-kolinergjik
 • Anti-Mungale
 • Ant-Hipertensive
 • Antioksidant
 • Antispazmatik
 • Antivirale
 • Bronkodilator
 • Frenues i glukoneogjenezës (anti-diabetike)
 • Hepatoprotektiv (mbrojtës i mëlçisë)
 • Hipotensive
 • Ndjeshmëri ndaj insulinës
 • Induktor i interferonit
 • Antagonist i leukotrienit
 • Renoprotektiv (mbrojtës i veshkave)
 • Frenues alfa i faktorit të nekrozës së tumorit

Këto 30 veprime farmakologjike janë vetëm një nëngrup i një numri shumë më të gjerë të vetive të dobishme të brendshme të farës së zezë. Ndërsa është e jashtëzakonshme që fara e zeze ka aftësinë për të moduluar pozitivisht kaq shumë rrugë të ndryshme biologjike, kjo është në fakt një dukuri mjaft e zakonshme në mesin e ilaçeve tradicionale bimore.

Projekti ynë ka identifikuar mbi 1600 përbërës natyralë me një gamë të gjerë përfitimesh shëndetësore dhe ne jemi vetëm në 5 vitet e para të indeksimit të rastësishëm. Janë dhjetëra mijëra substanca të tjera që janë hulumtuar tashmë, me qindra mijëra studime që mbështesin vlerën e tyre mjekësore (MEDLINE, prej nga vijnë abstraktet tona të studimit, ka mbi 600,000 studime të klasifikuara si të lidhura me Mjekësinë Plotësuese dhe Alternative).

Shafrani i Indisë, për shembull. Ne kemi identifikuar kërkime që tregojnë vlerën e tij në mbi 600 gjendje shëndetësore, duke shprehur gjithashtu mbi 160 veprime të ndryshme farmakologjike potencialisht të dobishme. Ju mund të shikoni përmbledhjen e shpejtë të mbi 1500 studimeve që kemi përmbledhur në faqen tonë të Kërkimit të Shafranit të Indisë, e cila përfshin një video eksploruese mbi shafranin e Indisë. Anëtarët profesionistë të bazës së të dhënave janë të autorizuar më tej të manipulojnë rezultatet sipas kritereve të tyre të kërkimit, d.m.th. të nxjerrin dhe printojnë në PDF 61 studimet mbi shafranin e Indisë dhe kancerin e gjirit. Kjo, natyrisht, duhet t’i ndihmojë njerëzit të kuptojnë se sa voluminoze është literatura mbështetëse që tregon vlerën medicinale të substancave natyrore, si shafrani i Indisë dhe fara e zeze.

Fara e zezë është hulumtuar për kushte shumë specifike shëndetësore. Disa nga aplikacionet më bindëse përfshijnë:

Diabeti i tipit 2: Dy gram farë të zezë në ditë rezultuan në ulje të glukozës në agjërim, ulje të rezistencës ndaj insulinës, rritje të funksionit të qelizave beta dhe reduktim të hemoglobinës së glikoziluar (HbA1c) te subjektet njerëzore.[ii]
Infeksioni Helicobacter Pylori: Farat e zeza posedojnë anti-H të dobishëm klinikisht. aktiviteti pylori, i krahasueshëm me terapinë e çrrënjosjes së trefishtë.[iii]
Epilepsia: Fara e zeze njiheshin tradicionalisht se kishin veti antikonvulsive. Një studim i vitit 2007 me fëmijë epileptikë, gjendja e të cilëve ishte refraktare ndaj trajtimit konvencional me ilaçe, zbuloi se një ekstrakt uji reduktonte ndjeshëm aktivitetin e konfiskimeve.[iv]
Presioni i lartë i gjakut: Përdorimi i përditshëm i 100 dhe 200 mg ekstrakt të farës së zezë, dy herë në ditë, për 2 muaj, u zbulua se kishte një efekt në uljen e presionit të gjakut në pacientët me hipertension të lehtë.[v]
Astma: Thymoquinone, një nga përbërësit kryesorë aktivë brenda Nigella sativa (qimnon i zi), është superior ndaj ilaçit fluticasone në një model kafshësh të astmës.[vi] Një studim tjetër, këtë herë në subjekte njerëzore, zbuloi se ekstraktet e ujit të zier të farës së zezë kanë efekt relativisht i fuqishëm anti-astmatik në rrugët e frymëmarrjes astmatike.[vii]
Tonsilofaringiti akut: e karakterizuar nga inflamacion i bajameve ose faringut (d.m.th. dhimbje të fytit), kryesisht me origjinë virale, kapsulat e farës së zezë (në kombinim me Phyllanthus niruri) janë gjetur se lehtësojnë ndjeshëm dhimbjen e fytit dhe reduktojnë nevojën për qetësues kundër dhimbjeve, te subjektet njerëzore. viii]
Dëmtimi i armëve kimike: Një studim njerëzor i rastësishëm, i kontrolluar nga placebo, i pacientëve të lënduar me armë kimike, zbuloi se ekstraktet e ujit të zier të farës së zezë reduktuan simptomat e frymëmarrjes, frymëmarrjen e gjoksit dhe vlerat e testit të funksionit pulmonar, si dhe reduktuan nevojën për trajtim me ilaçe.[ix. ]
Kanceri i zorrës së trashë: Studimet e qelizave kanë zbuluar se ekstrakti i farës së zezë krahasohet në mënyrë të favorshme me kimioagjentin 5-fluoruracil në shtypjen e rritjes së kancerit të zorrës së trashë, por me një profil sigurie shumë më të lartë. kundër kancerit të zorrës së trashë te minjtë, pa efekte anësore të dukshme.[xi]
MRSA: Fara e zezë ka aktivitet anti-bakterial kundër izolimeve klinike të Staphylococcus aureus rezistent ndaj meticilinës.[xii]
Varësia ndaj opiateve/Tërheqja: Një studim mbi 35 të varur nga opiati gjeti farën e zezë si një terapi efektive në trajtimin afatgjatë të varësisë nga opioidet.[xiii]

Ndonjëherë referimi biblik për ‘besimin sa një kokërr sinapi që lëviz malet’ vjen në mendje në lidhje me substanca natyrore si farat e zeza. Në fund të fundit, a nuk përmbajnë farat brenda tyre shpresën për vazhdimësinë e të gjithë specieve që e kanë lindur atë? Kjo gjendje super e ngopur e farës, ku jeta kondensohet në një fragment holografik të saj intensivisht të miniaturizuar, duke premtuar formimin e botëve të ardhshme brenda vetes, është vetë emblema e fuqisë së pafundme dhe të pavdekshme të jetës.

Nëse kuptojmë natyrën e vërtetë të farës, sa jetë (e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja) përmban brenda saj, nuk do të duket aq e pamenduar që ajo të jetë në gjendje të pushtojë bakteret rezistente ndaj antibiotikëve, të shërojë trupin nga helmimi me armë kimike. , ose stimulojnë rigjenerimin e qelizave beta që vdesin që prodhojnë insulinë te diabetikët, për të përmendur vetëm një pjesë të fuqive të vërtetuara eksperimentalisht të farës së zezë.

Lëvizja e malit të inercisë dhe falsitetit të lidhur me konceptin konvencional të sëmundjes, është një detyrë e përshtatshme për farat dhe jo për kimikatet. Dallimi më i madh, natyrisht, midis një farë dhe një kimikati sintetik të patentuar (d.m.th. ilaçi farmaceutik), është se Natyra (Zoti) e krijoi të parën, dhe njerëzit me motive fitimi dhe një kuptim të çrregullt të natyrës së trupit e bënë të dytën.

Koha, pa dyshim, ka ardhur që ushqimi, farat, barishtet, bimët, rrezet e diellit, ajri, uji i pastër dhe po, dashuria, të zënë edhe një herë vendin e tyre qendror në mjekësi, që do të thotë, arti dhe shkenca e lehtësimit. Vetë-shërimi brenda trupit të njeriut. Në rast të dështimit të kësaj, sistemi mjekësor konvencional do të shkërmoqet nën peshën në rritje të korrupsionit, paaftësisë dhe vuajtjes së tij iatrogjene (dhe detyrimeve financiare të mëvonshme) që shkakton. Në masën që ajo të reformohet, duke përdorur komponime natyrore të papatentuara dhe të papatentueshme me veti aktuale shëruese, një e ardhme më e ndritshme pret në horizont. Në masën që dështon, njerëzit do të mësojnë të marrin përsëri kontrollin mbi shëndetin e tyre, prandaj fara e zezë dhe ilaçet e tjera ushqimore, mbajnë çelësin e vetëfuqizimit.

Burimi i artikullit per Fara e Zeze

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.