Java e 2 e Shtatzanise

1
2319
java e 2

Java e 2 e Shtatzanise

Prapë po mendon se je shtatzënë 2 javë? S’mund të jeni. Ja pse.

Shumica e OB numërojnë shtatzëninë duke filluar nga dita e parë e periudhës së fundit të menstruacioneve (LMP). Po, kjo është një javë ose dy para se të mbetesh shtatzënë. Ne e dimë se kjo tingëllon krejtësisht e çuditshme, por është më e saktë në këtë mënyrë për mjekët që të vlerësojnë nga një datë të caktuar.

Pra, nëse mendoni se keni pasur ngjizjen rreth dy javë më parë, kjo do të thotë se ndoshta jeni të paktën katër javë shtatzënë – prapë po themi “ndoshta”. Nëse është ashtu atëherë kalo lexo për javën e katërt këtu Java e 4 e Shtatzanise.

Nëse jeni me të vërtetë në java e 2 të ciklit tuaj dhe po përpiqeni të mbeteni shtatzane, ne kemi disa këshilla këtu për ju.

Java e 2 – Simptomat ne Javen e Dyte te Shtatzanise

Të mbetesh shatzane do të thotë të ja qëllosh kohës kur je më pjellore (fertile) – kjo ndoshta është në dy ditët para se të ovuloni dhe ditën kur vërtetë ovuloni. Nëse keni një cikël të rregullt 28-ditor, gjasat janë që ju të ovuloni në ditën e 15. Por kush ka një cikël të rregullt 28-ditore çdo muaj se?

Në java e 2 shtatzane, simptomat e ovulacionit mund të ju japin idenë rreth kohës më të mirë për të bërë seks me shpresë për të ngelur shtatzane. Ju ndoshta keni ovulim nëse vini re këto shenja në java e 2 te shtatzanise:

  • Mukozë të qafës së mitrës si të “Bardhët e Vezës”. Tingëllon keq (gërditshëm) , por është e vërtetë. Kur jeni afër ovulimit mukoza e qafës së mitrës bëhet e hollë, e qartë dhe e ftohtë, si të bardhët e vezës. Kjo përbërje ndihmon spermatozoidin të udhëtojë drejt vezës.
  • Nuhatje të theksuar. Besoje! Ndryshimet hormonale rritin aftësinë tuaj për të nuhatur aroma të ndryshme, gjë që është ndoshta mënyra e natyrës për t’ju ndihmuar të nuhatni feromonet mashkullore në një përpjekje për të riprodhuar.
  • Tendosje/Dhimbje gjiri. Ndryshimet e hormoneve që lidhen me ovulimin mund të bëjnë që gjinjtë tuaj të ndjehen lehtë të lënduar.
  • Dhimbja e komblikut. Gjersa vezori juaj liron një vezë, mund të ndjeni një therrje të vogël në njërën anë të barkut tuaj. Ky është fenomen i njohur si Mittelschmerz i quajtur për mjekun i cili e dokumentoi atë.
  • Pika gjaku. Gjatë kohës së ovulimit ju mund të vëreni një nuancë të vogël të kuqe ose ngjyrë kafe në të brendshmet e tua. Kjo ndodh kur gjëndra rreth vezës shpërthen. Nëse është vërtetë gjakderdhja e jo vetëm disa pika (përlyerje), mund të jetë diçka tjetër, siç është shtatzënia ektopike (shtatzania jasht mitres), prandaj le të njoftohet mjeku nëse ju përjetoni diçka më shumë se sa veç pak përlyerje gjaku.
  • Shtim i dëshirës për seks. Ju mund vetë “ta dini” se jeni duke ovuluar dhe vetvetiu disi gatiteni për seks.
  • Ndryshimet e qafës së mitrës. Nëse kontrolloni qafën e mitrës në mënyrë rutinore – diçka që ju gratë shpesh e bëni – mund të vëreni se bëhet më i lartë, më i butë dhe më i hapur kur jeni duke e ovuluar.

Disa gra blejnë një test ovulacioni për t’i ndihmuar ato të kuptojnë kur janë më pjellore. Një strategji e teknologjisë së ulët është të kesh marrëdhënie seksuale çdo ditë nga dita e 12-të deri në ditën e 16-të të ciklit tuaj menstrual – domethënë në fund të java e 2 e deri në fillim të java e 3.

Java e 2 – Barku në Javën e 2 të Shtatzanise

Nëse mbeteni shtatzane në javën e dyte, simptomat nuk do të shfaqen menjëherë. Në të vërtetë, nuk do të jeni në gjendje të kuptoni nëse me siguri që jeni shtatzënë derisa të keni hormonet e mjaftueshme të shtatzënisë në sistemin tuaj për ta zbuluar me një test shtëpiak të shtatzënisë. Kjo duhet të ndodhë rreth javës së 4-të, e cila është e njëjta kohë kur ndoshta do nuk do t’ju vijnë periodat.

Rreth kësaj kohe, këto hormoneve janë në nivel aq të larta saqë ju japin disa simptoma të dukshme të shtatzanise. Disa gra betohen se fillojnë të kuptojnë shenjat e hershme të shtatëzanisë para javës 4 pse; këto janë ato që mund t’ju japin:

Njollosje (njolla gjaku). Rreth 5 deri në 10 ditë pas ngjizjes, mund të vëreheni njolla të vogla (ca pika gjaku). Kjo është shkaktuar nga embrioni që futet në muret e mitrës.
Urinim i shpeshtë. Hormonet e shtatëzanisë mund t’ju bëjnë që të bëni më shumë udhëtime në banjë gjatë javëve të para të shtatzënisë.
Gjinj të ndjeshëm dhe / ose thithka të errësuara. Sa më shpejt që shfaqen këto hormone, trupi i një gruaje fillon të përgatisë gjinjtë e saj për ushqyerjen me gji.
Lodhje. Stërlodhja është një nga shenjat e para të grave që presin. Kjo për shkak se trupi juaj do të përdorë një ton energji për të rritur fëmijën.
Përzierjet e mëngjesit. Ndoshta, simptoma më famëkeqe e shtatzënisë, e cila zakonisht fillon të shfaq kokën e saj të shëmtuar rreth javës 4 deri në javën e 9-të.
Fryrje. Po, përsëri. Gjersa trupi juaj fillon të kuptojë se jeni shtatzënë, ka mundësi të ngadalësojë procesin e tretjes në një përpjekje për të ofruar më shumë lëndë ushqyese për foshnjën. Kjo mund të rezultojë me pak gazra dhe fryrje – epo, ndoshta kjo do të duket pak si një bark 2 javë shtatzënë! (Jo se ekziston!)

Java e 2 – Ultrazëri në Javën e Dyte të Shtatzanise

java e 2 - ultrazeriPërveç nëse u kërkohet nga mjeku, ne java e 2 te shtatzanise nuk besohet se do te bëni ultrazë. Nëse mund të shihni brenda barkut tuaj dy jave shtatzane në kohën e ovulimit, do të dukej pak a shumë në këtë mënyrë: Së pari vezori juaj liron një vezë (më të vogël se një grimcë e piperit të bluar) në tubin tubin fallopian, ku duhet të pritet fekondohet brenda 12 deri në 24 orë.

Nëse keni pasur marrëdhënie seksuale brenda gjashtë ditëve të fundit, pra ne periudhen java e 2, ende mund të keni spermë që jetoni brenda jush, dhe njëri prej tyre mund të fekondojë vezën. Përndryshe, do të duhet të bëni seks për të mbetur shtatzënë.

Kjo ishte Java e 2 e shtatzanise.

Burimi

Vazhdo te Java e 3 e Shtatzanise ose ktheu tek faqja Shatzania Jave pas Jave.

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.