Merrni 2 lugë gjelle uthull molle para gjumit për të ulur nivelet e sheqerit në gjak

0
61

Shumë njerëz pa e ditur vuajnë nga problemet e sheqerit në gjak dhe rezistenca ndaj insulinës. Edhe nëse nuk jeni duke bërë keto ose agjërim me ndërprerje, ka shumë gjëra që mund të përmirësojnë sheqerin tuaj në gjak përtej thjesht uljes së marrjes së karbohidrateve dhe agjërimit.

sheqerit ne gjak

Çfarë është acidi acetik që ule nivlet e sheqerit në gjak?

Acidi acetik në uthull molle ka një efekt shumë të fuqishëm anti-glicemik, që do të thotë se mund të ndihmojë në zbutjen e ushqimit që hani dhe të ulë gjërat në indeksin e glicemisë. Kjo mund të ndihmojë në stabilizimin e niveleve të sheqerit në gjak dhe insulinës.

Në një studim, shtimi i uthullës në oriz, ndihmoi në uljen e indeksit glicemik të atij orizi me 35%. Për më tepër, nëse patateve tuaja të gatuara i shtoni uthull ndërsa ftohet, do të ulni indeksin glicemik të asaj patate me 43%.

Marrja e uthullës me bukë do të krijojë gjithashtu një ulje të ndjeshme të nivelit të sheqerit në gjak dhe insulinës. Në një studim, studiuesit zbuluan se plotësimi i një vakti të bazuar në bukë të bardhë gruri me uthull reduktonte nivelet e glukozës në gjak dhe insulinës dhe rriti ngopjen. Rezultatet tregojnë një potencial interesant të produkte të fermentuara dhe turshi që përmban acid acetik.

Pra, në fakt është shumë interesante. Sa herë që ulni glukozën tuaj, qoftë duke ngrënë më pak karbohidrate apo duke agjëruar, ju ulni kërkesën e trupit tuaj për insulinë. Kjo, nga ana tjetër, do të zvogëlojë yndyrën në mëlçi dhe madje mund të çojë në humbje peshe. Ju gjithashtu do të përjetoni ulje të urisë sepse ka më pak insulinë në sistemin tuaj, si dhe më pak dëshira.

Kërkoni uthull molle të paholluar

Nëse do të shtoni uthull molle në dietën tuaj, ju rekomandojmë uthullën e mollës organike. Kjo për shkak se shumica e njerëzve blejnë uthullën organike të mollës bragg, njëra nga uthullat e mollës që blehet më së shumti. Ajo që ata nuk dinë është se diku përgjatë vijës bragg filloi të hollonte uthullën e tyre të mollës. Pra, nëse shikoni në pjesën e pasme të etiketës, do të shihni “uthull molle me ujë”. Por Fairchild’s nuk është vetëm organik, por nuk ka ujë të shtuar. Kjo është arsyeja pse tregtohet si “i paholluar”.

Disa uthulla molle që mund të blini në amazon janë:

Fairchild’s Organic Raw & Unfiltered Apple Cider Vinegar, 32 FZ – Two Pack

Raw-unfiltered Organic Apple Cider with “The Mother”

Wedderspoon Apple Cider Vinegar With Monofloral Manuka Honey & The Mother, 25 fl oz – kjo e fundit është me mjaltë Manuka

Pra, pavarësisht nëse jeni me keto apo jo, shtimi i uthullës së mollës në dietën tuaj ka shumë përfitime. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që përjetojnë rregullisht diçka të quajtur “fenomene të agimit”. Kjo ndodh kur sheqeri në gjak është i lartë edhe pse nuk keni konsumuar shumë karbohidrate një ditë më parë. Kjo ndodh sepse mëlçia prodhon më shumë sheqer përmes një procesi të quajtur glukoneogjenezë.

Pra, si mund të parandaloni që nivelet e sheqerit në gjak të rriten në mëngjes? Shumë thjesht: merrni dy lugë gjelle uthull molle para gjumit.

Pirja e ACV me ujë para gjumit do të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit në gjak me kalimin e kohës. Ju duhet të holloni ACV në 8 deri në 10 ons ujë për rezultate më të mira. Së fundi, për shkak se ACV është acid, rekomandohet të pini përzierjen përmes një kashte për të mbrojtur dhëmbët tuaj.

Burimi

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.