Pastrimi i Veshkave: Mënyre Shumë e Thjeshtë

0
1585
Majdanoz dhe Koriandër
Majdanoz dhe Koriandër
Majdanoz dhe Koriandër

Pastrimi i veshkave është i domosdoshëm për mirëmbajtje të shëndetit. Kjo për shkak se për një kohë të gjatë veshkat mbledhin toksina, krip si dhe zall e guralecë të vegjël. Që të mos kemi probleme duhet të bëhet pastrimi i veshkave, në të kundërtën do të kemi probleme.

Si Bëhet Pastrimi i Veshkave – Receta

Marrim një grusht me majdanoz të larë apo koriandër e presim në copëza më të mëdha, vendosim në enë dhe hidhim ujë përmbi (aq sa të mbulojmë fletët). Pastaj Vendoseni në shporet të zihen për 10 minuta. Largojeni nga shporeti, lëreni të ftohet (me kapak). Pasi të ftohet kullojeni dhe vendoseni në frigorifer.

Pije të ftohtë, një herë në ditë nga një gotë. Mund të bëni edhe çaj më të fortë në mënyrë që ta lëni për 30 minuta të rrijë i mbyllur.

Menjëherë pas disa ditësh do të vëreni se si urina iu është ndërruar, sepse trupi heq të gjitha helmet e mbledhura në veshka.

Gjithashtu, duhet të jeni të kujdesshëm në pirje, nëse dyshoni që në veshka keni guralecë. Ky çaj prej majdanozit do t’i ‘shtyj’ dhe për këtë ndoshta do të keni nevojë të vizitoni mjekun. Karshi çajit të majdanozit, mos harroni që të pini më shumë ujë gjatë ditës në mënyrë që veshkat të punojnë më mirë.

Përveç majdanozit, pastrues të mirë të veshkave janë edhe mollët, limoni, shalqiri, ndërsa për vaj të ullirit thuhet që ndihmon në qitje të gurëve.

Edhe pse ky lëng është krejtësisht natyral, gjithsesi duhet ti shmangeni në shtatzëni dhe konsultohuni me mjekun para se të vendosni ta përdorni.

Ky çaj rekomandohet të pihet dy herë në muaj si detoks i rregullt i trupit. Gjithashtu, është i shkëlqyeshëm për lehtësim të dhimbjeve menstruale.

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.