Turshi nga Rrepa Japoneze Mund Të Jetë Ilaç Për Grip

0
1612
Turshi nga Rrepa Japoneze
Turshi nga Rrepa Japoneze
Turshi nga Rrepa Japoneze

Shkencëtarët Japonez kanë zbuluar se një varg i baktereve që gjenden në “suguki”, turshi nga rrepa Japoneze që duket i tmerrshëm e që nga shumë njerëz po quhet si “super-ushqim”, mundet ndoshta të ju ndihmoj të mos ju kap gripi. Këtu pak bëhet më e vështirë nëse më mirë do ishte të të kap gripi apo të pish mbetjet e këtij rrepi turshi.

Publikuar në Leters in Applied Microbiology, ky studim ka zbuluar se kur minjtë ushqeheshin me këtë, bakteri Lactobacillus brevis në suguki (pra turshi nga rrepa japonez) në realitet parandalonte që miu të sëmuret nga gripi. Edhe pse kjo baktere akoma nuk është studiuar tek njerëzit, hulumtuesit në realitet po punojnë që të nxjerrin një pije pro-biotike nga suguki, pije e cila shpresohet se do jap rezultatet të ngjashme.

Kjo baktere thënë ndryshe e shton punën e sistemit të imunitetit dhe ndihmon në prodhimin e anti-trupave specifik kundër gripit. Hulumtuesit shpresojnë se mund ta përdorin suguki për tu mbrojtur nga viruset gripi vdekjeprurës të ri që po dalin nga Kina.

Epo, e keqja e gjithë kësaj është se duhet të pini lëng suguki, vështirë të thuhet se çka kish me qenë me keq se kjo.

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.