Vitamina B12 – 3 Përfitime shëndetësore të mbështetura shkencërisht

0
213

Vitamina B12 – Sipas klinikës Mayo, e njohur gjithashtu si Cobalamin, përdoret në formimin e qelizave të kuqe të gjakut, funksionin nervor dhe krijimin e ADN-së. Shpendët, mishi, peshku dhe produktet e qumështit janë ndër burimet më të mira të vitaminës B12. Këtu janë vetëm 3 nga mënyrat e mbështetura shkencërisht se vitamina B12 është e mirë për ju.

Vitamina B12 – 3 Përfimitet Shëndetësore janë:

1. Mund të ndihmojë në parandalimin e osteoporozës

Një studim i publikuar në “Journal of Bone and Mineral Research” zbuloi se individët me nivele më të larta të vitaminës B12 kishin gjithashtu densitet më të lartë mineral kockor.

2. Mund të përmirësojë njohjen

Një studim i publikuar në ‘Akademia Amerikane e Neurologjisë’ tregoi një lidhje midis shënuesve B12 në trup dhe përmirësimin e funksionit njohës dhe vëllimit të trurit.

Një tjetër studim lidhi nivelet më të ulëta të vitaminës B12 me performancën më të dobët të kujtesës dhe aftësinë për të mësuar.

3. Mund të zvogëlojë depresionin

Studime të shumta kanë gjetur korrelacione midis mungesës së B12 dhe depresionit.

Një studim, i publikuar në Open Neurology Journal” zbuloi se 100% e individëve në depresion të cilët u trajtuan me vitaminë B12, treguan një ulje të simptomave të depresionit pas tre muajsh. LifeHack.org rekomandon të flisni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor për të përcaktuar nivelet tuaja të B12

Burimi

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.