Burim i Preferuar i Vitamines C

0
1947
Çaji Kaçave
Çaji Kaçave
kaçat
Kaçat

Çfarë janë Kaçat dhe çfarë është përparsia e blerjes së Vitamines C me Kaça?

Kaçat zhvillohen pasi petalet kanë rënë nga lulet. Në vjeshtë, disa lloje janë ngjyrë portokalli ose të kuqe, dhe madhësia e tyre variron nga madhësia e një boronicë në atë të një kumbulle të vogël. Ata kanë shumë farëra dhe një copë tul të thekshëm. Kaçat kanë një përmbajtje shumë të lartë të vitamines C, duke ofruar edhe më shumë se sa fruta të agrumeve. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, kur importet e agrumeve ishin të kufizuara, kaçat u bë mjaft popullor në Britani, ku e përdornin për të bërë shurup ushqyese nga kaça.

Kaçat gjithashtu përmbajnë vitamina A, B-3, D dhe E, si dhe bioflavonoide, acid limoni, flavonoide, fruktoza, acid malik, tanine dhe zink. Tradicionalisht, çaji i bërë nga kaçat konsiderohet i mirë për trajtimin e diarresë dhe infeksioneve, veçanërisht infeksionet e fshikëzës së urinës.

Në shumë pjesë të vendit, ju lehtë mund të mbledhni kaça nga trëndafila të egra. Nëse i gjeni, mund të provosh t’i përdorësh ato për të bërë çaj kaçe (ose gjam, shurup ose pelte). Shmangni një kaçat që janë trajtuar me pesticide. Dhe mos i përgadisni kaçat në enë prej alumini ose përzieni me vegla alumini, të cilat shkatërrojnë vitaminë C. Për të bërë çajin e kaçës, lani kaçat mirë, coptoni ato, sjell temperaturen e ujit para vluarjes, mbuloni enën me kapak dhe ziej për 30 minuta . Pastaj, duke përdorur kullues, kullo çajin dhe më pas përdorni ëmbëlsues nëse dëshironi. Ju gjithashtu mund të bleni çaj kaçe në dyqanet e ushqimit shëndetësor.

Nuk dimë asnjë avantazh për të blerë vitaminë C të nga kaçat. Ju mund të merrni gjurmë mineralesh dhe përbërës të tjerë që janë të shëndetshëm, por vetë vitamina C do të jetë më e shtrenjë por nuk do të jetë e një cilësie më të lartë.

Burimi:
Andrew Wail, M.D www.drweil.com

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.