Kalkulatori i Ovulimit: Mëso kur mund të mbetesh shtatzën

0
3522
kalkulatori i ovulimit

Kalkulatori i Ovulimitajax loader

Po provoni të mbeteni shtatzane? Gjej kur jeni më pjellore dhe kur është koha më e mirë për të mbetur shtatzane, për të rritur gjasat për t’u mbetur shtatzanë duke përdor kalkulatorin e ovulacionit.

E gjitha çfarë kërkohet nga ju është të vendosni ditën e parë të periodave të fundit (dmth cila ishte dita e pare kur ju erdhën menstruacionet e fundit) të fundit.

Kalkulatori i ovulimit pastaj i duhet ta dijë gjatësinë mesatare të ciklit tuaj menstrual, që të mund të llogarisim dritaren e kohës kur je më pjellore. Gjersa cikli mesatar zgjat 28 ditë, çdo gjë nga 22 deri në 36 ditë është krejtësisht normale, kështu që zgjedh numrin tuaj dhe shtypni ‘Kalkulo’.

Kalkulatori i Ovulimit – 12 Këshilla nga Ekspertët për të maksimizuar Gjasat tuaja:

Si ta rritni mundësinë që të mbeteni shtatzane

Tani që dini kur jeni më pjellor, bëjë që rezultatet nga kalkulatori i ovulimit të funksionojnë për ju dhe kuptojeni se çfarë duhet të bëni për të rritur mundësitë tuaja të ngeleni shtatzane pa marrë parasysh se ku jeni në ciklin tuaj menstrual.

Vazhdo lexo tutje rreth periodave, mos harro kalkulatori i ovulimit gjendet sipër nëse prapë doni ta përdorni.

Java e parë e periodave

Nëse u kanë ardhur periodat (edhe pse keni qenë me të vërtetë duke shpresuar se nuk do të vijnë) qëndroni pozitive. Thjesht mendoni, nëse e arrin të mbetesh shtatzëne këtë muaj, kjo do të konsiderohet si java e pare e shtatzanise tuaj. Tani për tani, trupi juaj po hedh një kombinim të shtresimit të mitrës tuaj (të quajtur endometrium) dhe gjakut aktual. Ju nuk do ta dini nëse veza juaj është fekonduar për muajin e radhës tjetër, por ende mund të bëni gjëra që të fokusohen në fertilitetin tuaj.

Por nëse mendoni se mund të ketë disa vese të këqija që ndalojnë të mbeteni shtatzënë, kjo është një javë e mrekullueshme për të marr vendime të shëndetshme, duke përfshirë marrjen e acidit folik, i cili është provuar për të mbrojtur fëmijën tuaj të mos lind me gjendjen spina bifida dhe për të bërë trupin tuaj sa më të shëndetshëm që mundeni.

Përqendrohuni në të ushqyer me një dietë të ekuilibruar, me shumë materie ushqyese, duke përfshirë zinkun, dhe duke shmangur shumë kafene (jo më shumë se tre gota në ditë). Tani është edhe koha për të shkundur ato veset – nëse pini duhan dhe alkool, përpiquni të hiqni dorë dhe shkurto sasinë e alkoolit ose lëreni.

Dhe nëse menstruacionet nuk po vijnë?  Gjersa nuk është e mirë të obsesionohemi në shenjat e para te shtatzanise dhe kur duhet të bëhet testi i shtatzënisë, të dini për to nuk është ide e keçe.

Java e Dyte – Gati keni hyrë në Javën më Pjellore

Duke u përqëndruar në atë që ju të dy hani në këtë javë do të ndihmoni që të jeni në formë të mirë kur arrini në kohën tuaj më pjellore. Gjeni ushqimet që ndihmojnë pjellorin tuaj dhe tek burri nxisin numërimin e spermës.

Tani është koha për ta ulim temperaturën, fjalë për fjalë! Dekurajoni partnerin tuaj që mos të bëj dushe me ujë shumë të nxehtë ose të mos bëjë vaskë me ujë të nxehtë, pasi kjo mund të ndikojë në cilësinë e spermës. Është gjithashtu ide e mirë të fikni batanijen elektrike (nëse përdorni një) dhe të të mos e mbani laptopin tuaj në prehër. Kjo mund të tingëllojë e çmendur, por studimet kanë treguar se nxehtësia e tejzgjatur dhe e tepërt mund të ngadalësojë mbledhjen e spermës.

Mos harroni, se seksi për të provuar për të mbetur shtatzënë nuk duhet të bëhet vetëm në lidhje me atë javë më pjellore. Është e rëndësishme që lidhja të mbetet e gjallë gjatë gjithë muajit, kështu që seksi kurrë të mos ndjehet si një punë e përditshme. Kemi disa këshilla të mrekullueshme për pozicionet më të mira të seksit për të mbetur shtatzënë. Dhe në qoftë se zemra juaj është e vendosur të ketë një vajzë të vogël, kjo mund të jetë përrallë e një gruaje të vjetër, por ka një teori se seksi para javës suaj më të pëlleshme mund të ndihmojë që të keni vajzë.

Java e Tretë – këtu jeni në javën më pjellore

Ju jeni më pjellore, kështu që tani është koha që të bëni seks për të provuar të mbetesh shtatzëne sepse është koha më e përshtatshme për të mbetur shtatzënë. Dhe përderisa ju me të vërtetë dëshironi të mbeteni shtatzënë, mos harroni që dëshironi një fëmijë me të, prandaj ia vlen të siguroheni se tentimi për të ngelur shtatzënë nuk do të marrë përsipër marrëdhënien tuaj. Këtë javë, me shpresë, sperma e partnerit tuaj do të takohet me vezën tuaj dhe fëmija juaj do të fillojë të formohet. Ciklet menstruale tona janë me të vërtetë të pabesueshme, dhe këtë javë nivelet e hormoneve të lutenizimit (LH) dhe hormonit stimulues të folikulave (FSH) do të rriten, duke stimuluar prodhimin e folikulave në vezoret tuaja. Zakonisht një gjëndër do të bëhet më e madhe se të tjerët dhe do të prodhojë vezën. Kjo gjëndër gjithashtu do të fillojë të prodhojë estrogjen – hormoni i mençur që tregon trupit tuaj që të fillojë të trashje shtresimin e mitrës për implantim.

Mund të tingëllojë si e thjeshtë si spermatozoidi takon vezën dhe kaq, por spermatozoidi i partnerit tuaj duhet të bëjë një udhëtim dhjetë orësh nga vagina, përmes qafës së mitrës dhe deri në tubin fallopian ku mund ta takoj dhe të depërtojë në vezë. Nëse keni marrëdhënie seksuale në ditët tuaja më pjellore, shpresojmë se në 24 orë pas lëshimit të vezës, një nga 250 milion spermatozoidet që partneri juaj do ta ketë lëshuar do të depërtojë në membranën e jashtme të vezës.

Java e Katërt – Ju ndodheni jashtë javës tuaj më pjellore

Natyrisht, përpjekja për të mbetur shtatzëne është në krye të rendit të ditës, por mbani në mend se jeta juaj nuk ka të bëjë vetëm me shtatzëni – dhe se nuk jeni çifti i vetëm që kalon përmes kësaj. Nëse keni vendosur të matni temperaturën bazë të trupit që ta përdorni së bashku me kalkulatorin e ovulimit, tani është koha që duhet të shihni një ndryshim.

Lajm i mirë është se në nëse keni pasur marrëdhënie seksuale në ditët e duhura, me shpresë, java e katërt do të thotë se keni mbetur shtatzane! Veza tani do të udhëtojë nga tubi fallopian në mitrën tuaj dhe do të ndahet në 16 qeliza identike.

Kam perioda të parregullta? Si mund ta dijë kur kam ovulacionin?

Natyrisht, nëse periodat tuaja nuk janë të rregullta, kalkulatori i ovulimit do ju bie ta përdorni më shpesh. Nëse ka një kohë që po provoni shtatzëninë por pa sukses, ne rekomandojmë që të flisni me mjekun tuaj për periodat e parregullta vetëm për t’u siguruar që kjo nuk po ndikon në fertilitetin tuaj. 

Në sherohu.com përveç kalkulatori i ovulimit, gjendet edhe kalkulatori i shtatzaise që e e gjeni këtu.

Burimi:
https://www.motherandbaby.co.uk/ovulation-calculator

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.