Kalkulatori i Shtatzanise – Gjej kur do të lindësh?

Kalkulatori i Shtatzanise dhe 42 Javet

16
6939

Kalkulatori i Shtatzanise – Çka duhet të dini?

Kalkulatori i shtatzanise edhe pse datat ka në anglisht rezultatet dhe info tjera shtesë shumë të nevojshme për secilën javë të shtatzanise i jep në gjuhën shqipe.

Urdhëro provo kalkulatorin dhe binduni.

 1. Shkruaje (jep) datën e ditës së parë të periodave (menstruacioneve) të fundit
 2. Shkruaj email adresën tuaj ku do t’ju dërgojmë rezultatet, dhe
 3. Kliko “Kalkulo”


ajax loader

Si funksionon Kalkulatori i Shtatzanise?

Shumica e shtatëzënive zgjasin rreth 40 javë (ose 38 javë nga fekondimi), kështu që mënyra më e mirë për të vlerësuar datën e shtatzënisë është që të llogaritet 40 javë nga fillimi i periodave tuaja të fundit. Kjo është mënyra se si mjeku juaj do të vlerësojë datën tuaj të lindjes- dhe kjo është një objektiv mjaft i fortë. Por mbani mend: Është po aq normale që të lindni një ose dy javë para ose pas datës së caktuar.

Pyetjet rreth datës së lindjes

1. Si llogaritet data e lindjes nga Kalkulatori i Shtatzanise?

kalkulatori i shtatzanise
Kalkulatori i shtatzanise

Data llogaritet duke zbritur 3 muaj nga dita e parë e periodave të fundit të menstruacioneve (PFM), pastaj duke shtuar 7 ditë – kjo është data e caktuar e vitit të ardhshëm. Për shembull, thoni që periodat e juaj e fundit filloi më 11 prill. Numëroni prapa 3 muaj, që ju merr në janar dhe pastaj shtoni 7 ditë. Data kur do pritet të lindësh është 18 Janar.

Mos harroni, megjithatë, se termi mjekësor për “datën e caktuar” është EDD, ose data e parashikuar e lindjes – që do të thotë se data kur mjeku juaj ju jep është vetëm një vlerësim i matur. Dhe mbani në mend se nëse fëmija juaj ka lindur në datën tuaj të caktuar, ai ose ajo në të vërtetë është vetëm 38 javë, jo 40, pasi që ju keni dy javë shtatzëni para se në të vërtetë të keni mbetur shtatzane.

2. Sa fëmijë lindin në datat e tyre të caktuara?

Sipas shumë studimeve, vetëm një në 20 foshnje lind në të vërtetë në datën e tij ose të saj të parashikuar të lindjes. Për shkak se një shtatzëni normale zgjat diku nga 38 deri në 42 javë, shumica e foshnjave linding brenda dy javëve para ose pas datës së caktuar të lindje – gjë që i mban shumicën e prindërve të rrinë duke u hamendur se kur do ndodh lindja. te kalkulatori i shtatzanise dhe kalkulo kur do te lindjësh.

3. Pse nganjëherë ky sistem nuk funksionon?

Ky sistem i shtatzënisë funksionon mirë për gratë që kanë një cikël të rregullt menstrual. Por nëse cikli juaj është i parregullt, sistemi mund të mos funksionojë aspak për ju. Thoni që zakonisht keni periodat çdo gjashtë deri në shtatë javë dhe nuk keni pasur një në tre muaj. Gjatë testimit, ju zbuloni se jeni shtatzënë. Kur ke mbetur shtatzane? Për shkak se një EDD (data e parashikuar e lindjes) e besueshme është e rëndësishme, ju dhe mjeku juaj duhet të përpiqen të arrini tek një datë.

Por edhe nëse nuk mund ta gjeni se kur ke mbetur shtatzane ose nuk je i sigurt kur ke pasur ovulacionin e fundit, të dhëna të tjera mund të të ndihmojnë për të përcaktuar datën e lindjes. Sipas shumë studimeve, vetëm një në 20 foshnje lind në të vërtetë në datën e tij ose të saj të parashikuar të lindjes. Për shkak se një shtatzëni normale zgjat diku nga 38 deri në 42 javë, shumica e foshnjave linding brenda dy javëve para ose pas datës së caktuar të lindje – gjë që i mban shumicën e prindërve të rrinë duke u hamendur se kur do ndodh lindja. Shko siper te kalkulatori i shtatzanise.

4. Si llogaritet ndryshe dita lindjes?

Ka disa të dhëna shtesë që do të ndihmojnë mjekun tuaj të përcaktojë datën e parashikuar të lndjes tuaj dhe të konfirmojë fazën tuaj të shtatzënisë: kalkulatori i shtatzanise

 • Madhësia e mitrës suaj, e cila do të vërehet gjatë kryerjes së parë të ekzaminimit internal të shtatzanise.
 • Një ultrazë i hershëm, i cili në mënyrë më të saktë mund të ju jap datën e parashikuar të lindjes (megjithatë vini re se jo të gjitha grave u bëhet ultrazëri i hershëm – disa mjek i kryejnë në mënyrë rutinore, por të tjerë rekomandojnë vetëm nëse periodat tuaja janë të parregullta, nëse keni një histori të abortimeve ose komplikimeve të shtatzënisë, ose nëse data e parashikuar e lindjes nuk mund të përcaktohet në bazë të periodave të fundit tuaja menstruale dhe provimin fizik).
 • Pikkalimet e shtatzanise, të tilla si hera e parë kur dëgjohet një rrahje zemre të fetusit (rreth javës së 9 deri në 12 javë të shtatzënisë), si dhe kur e ndjeni fillimisht lëvizjen e fetusit (rreth javës së 16 deri në javën e 22), mund të japin të dhëna nëse data e parashikuar e lindjes është e saktë.
 • Lartësia e majës së mitrës, matet nga mjeku juaj në çdo vizitë prenatale; maja duhet të arrijë nivelin e kërthizës tuaj rreth javës së 20, gjë që ndihmon në konfirmimin e datës së parashikuar tuaj.

Ngjitu lart te kalkulatori i shtatzanise dhe kalkulo kur do te lindjësh.

5. A mund të ndryshojë data e parashikuar

Po, data juaj e caktuar mund të ndryshojë. Ndërkohë sigurisht që nuk ka arsye për shqetësim, mjeku juaj mund të ndryshojë datën tuaj të caktuar për një numër arsyesh, gjersa shtatzënia juaj përparon, duke përfshirë nëse periodat tuaja janë të parregullta dhe ultrazëri fillestar nuk arriti të përcaktoj afërisht datën e lindjes, nëse ultrazëri juaj i parë ishte në tremujorin e dytë, nëse keni lartësi anormale të majës së mitrës, ose nëse keni nivele anormale të niveleve të AFPs (alpha-fetoprotein). kalkulatori i shtatzanise

Ngjitu lart te kalkulatori i shtatzanise dhe kalkulo kur do te lindjësh.

6. Kur duhet ta vizitoj së pari mjekun?

Kujdesi i mirë i shtatzanise është një nga përbërësit më të rëndësishëm në lindjen e një fëmije të shëndoshë. Pra, mos vononi. Sapo të dyshoni se mund të jeni shtatzënë ose të keni një test pozitiv të shtatzënisë në shtëpi, thirrni mjekun tuaj që të caktoni vizitën e parë të juaj prenatale (shtatzanise). kalkulatori i shtatzanise

7. Çfarë teste dhe ekzaminime më presin në takimin tim të parë me mjekun?

Ju mund të prisni një numër të ekzaminimeve dhe testeve në takimin tuaj të parë të lindjes për të konfirmuar datën tuaj të duhur dhe kontrolloni shëndetin tuaj dhe të foshnjës tuaj, duke përfshirë testin e urinës, testin e faktorit Rh, testin fillestare të gjakut dhe PAP testi. Ato mund të duken të lodhshme, por ndihmojnë në sigurimin e një shtatzanie dhe lindje të shëndetshme.

Ngjitu lart te kalkulatori i shtatzanise dhe kalkulo kur do te lindjësh.

SHTATZANIA JAVE PAS JAVE – TREMUJORET

TREMUJORI I PARE I SHTATZANISE TREMUJORI I DYTË I SHTATZANISE TREMUJORI I TRETË I SHTATZANISE
Java e 1 e ShtatzaniseJava e 14 e Shtatzanise Java e 28 e Shtatzanise
Java e 2 e ShtatzaniseJava e 15 e Shtatzanise Java e 29 e Shtatzanise
Java e 3 e Shtatzanise Java e 16 e Shtatzanise Java e 30 e Shtatzanise
Java e 4 e Shtatzanise Java e 17 e Shtatzanise Java e 31 e Shtatzanise
Java e 5 e Shtatzanise Java e 18 e Shtatzanise Java e 32 e Shtatzanise
Java e 6 e Shtatzanise Java e 19 e Shtatzanise Java e 33 e Shtatzanise
Java e 7 e Shtatzanise Java e 20 e Shtatzanise Java e 34 e Shtatzanise
Java e 8 e Shtatzanise Java e 21 e Shtatzanise Java e 35 e Shtatzanise
Java e 9 e Shtatzanise Java e 22 e Shtatzanise Java e 36 e Shtatzanise
Java e 10 e Shtatzanise Java e 23 e Shtatzanise Java e 37 e Shtatzanise
Java e 11 e Shtatzanise Java e 24 e Shtatzanise Java e 38 e Shtatzanise
Java e 12 e Shtatzanise Java e 25 e Shtatzanise Java e 39 e Shtatzanise
Java e 13 e Shtatzanise Java e 26 e Shtatzanise Java e 40 e Shtatzanise
Java e 27 e Shtatzanise Java e 41 e Shtatzanise
Java e 42 e Shtatzanise

Ngjitu lart te kalkulatori i shtatzanise dhe kalkulo kur do te lindjësh.

B

Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

16 KOMENTET

   • amin prsh po lexoja me kujdes replay-t tuaja, qe kur nji muaj ka 4 jave, te ishte ashtu ne do lindnim 10 muajshe plus…
    pra 40 javeshe/4 jave= 10 muaj
    muaji i shtatzanise llogaritet nga data e muajit me perpara ne daten e mujit aktual, jo me jave sepse jo cdo muj ka fiks 4 jave por me shume

    • Kalkulatori i llogarit daten se kur perafersisht do te lindesh bazuar nga data e dites se pare te menstruacioneve te fundit. Keshtu edhe mjeket e llogarisin dhe per at ju pysin kur keni pasur periodat e fundit.

     Shembull nese dita e pare e periodave te fundit ka qen 1 Gusht 2017, ateher sipas llogaritjes data e lindjes bie te jet 8 Maj 2018. Kete rezultat e japin te gjith kalkulatoret e shtatzanise online qe mund ti gjesh.

 1. persh hana desha te ju pys un kam pas mestracinoet ni mujin shkurt me kanardh ni jav para kohe tani ne mars mu kan vonu tri dit un tan asjna kohe d m th nimuj kam pas dhimje ne shpin ka pak marmenjje dhe si e hajsha ushqimin e qitsha me jashtqitje mas tri dite qe kalova mujin me erdhen amo jo si perpara gjak i zi po diqka si pershkllim gjak ngjyr qelt edhe ju lutem qka do m than kjo

  • Dmth qe ke ndoshta crregullim e nese periodat kan zgjat prap po aq sa kan zgjatur herave tjera ateher dmth qe nuk je shtatzene edhe pse ke pas ato simptoma si vjellje, jashtqitje etj. Por nese periodat i ke pas vetem pak dite (me se shumti 2) dhe at ca pika ngjyre kafe, ateher do te thote se gjasat i ke te mira te jesh shtatzene. Shendet dhe cdo te mire.

 2. Pershendetje nga Gjermania,ju uroj pune te mbare,kam nje pyetje jam ne javen e 26 te shtatezenise e dje isha ne kontroll mjekja me tha qe bebi mire eshte tu zhvillu por nuk ke uje te mjaftueshem ne ane te femijes e me rekomandoj me pi uje me shume dhe mos te eci shum,ju kisha lut me gjeresisht qka me rekomandoni me shume se jam shume ne merak,ka 8 vite qe po e pres kete femije.Faleminderit per mirekuptim.

  • Përshëndetje edhe juve, mjeku ju ka rekomanduar ashtu si duhet. Pra pi ujë më shumë (2.5 deri 3 litra në ditë), pusho më shumë, përcjell lëvizjet e foshnjës dhe vizito mjekun më shpesh e këtë besoj se edhe ai/ajo ua ka thënë. Shëndet dhe gjithë të mirat.

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.