Pse Kam Shumë Të Ftohtë?

0
2187

3. Nënpesha

nenpesha anoreksiaTë jesh me një IMT (Indeksi Masës Trupore) nën normë ju bën të ndjeni më shumë ftohtë. Kjo situatë ndodh për dy arsye; e para është që indi dhjamor funksionon si një izolant ndaj të ftohtit për trupin tonë duke na mbrojtur, dhe e dyta është ulja e kalorive të marra ditore bëjnë që metabolizmi të sforcohet për të krijuar ngrohjen e nevojshme. Ndaj është shumë e rëndësishme ndjekja e një diete të ekuilibruar.

4. Gjumi i keq

pagjumesia insomniaTë flesh keq dhe të zgjohesh shumë herë gjatë natës mund të ngadalësojë metabolizmin duke sjellë kështu ndjesinë  e të ftohtit gjatë ditës.

1
2
3
4
5
Hyrida Basha është Msc. Biologe Molekulare, ajo gjithashtu është një dietologe dhe shkruan per dietat ne shtatzani, dieta per adoleshentë, dieta për uljen e nivelit të LDLs, (kolesterinës së keqe), si dhe dieta per dobesim. Facebook

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.