Pse Kam Shumë Të Ftohtë?

0
2187

9. Aktiviteti fizik

aktiviteti fizikNëse do të kemi një aktivitet fizik të duhur dhe ushtrime konstante, trupi nuk do ta ndiente shumë të ftohtin. Është shumë e rëndësishme ushtrimi e muskujve, sepse pikërisht muskuli është organi më i madh ku zhvillohet nxehja. Një tjetër arsye është se nëpërmjet aktivitetit fizik, rregullohet dhe nxitet metabolizmi si edhe rregullohet qarkullimi i gjakut.

10. Gjinia femërore

femraTë jesh femër do të thotë të kesh më shumë ftohtë. Ka arsye shkencore që mbështesin këtë teori, duke u bazuar në nivelet hormonale si edhe nivelin e ulët të BMR (metabolizmi bazal), krahasuar me meshkujt. Pse merdhihem, pse po narth, u merdhina

1
2
3
4
5
Hyrida Basha është Msc. Biologe Molekulare, ajo gjithashtu është një dietologe dhe shkruan per dietat ne shtatzani, dieta per adoleshentë, dieta për uljen e nivelit të LDLs, (kolesterinës së keqe), si dhe dieta per dobesim. Facebook

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.