12 Ushqimet e Shendetshme Me Fuqi Sheruese

12
821

Luleradhiqet (Pipirit)

luleradhiqet pipiritPo i njëjti bar i cili është i njohur për prishjen e oborrit të shtëpive ka gjithashtu histori të gjatë të përdorimit si bar shërues në kultura të ndryshme rreth globit. Një filgjan me flet të luleradhiqeve ofron 535 përqind të sasisë së rekomanduar të vitaminës K dhe 112 përqind të sasis së rekomanduar të vitaminës A. Fletët e Luleradhiqeve, apo pipirit ashtu si i quajmë ne në Kosovë, janë gjithashtu burim i mirë i vitaminës C, kalciumit, hekurit, fibres dhe potases. Nga të gjitha ushqimet është nga më të pasurit me vitamin A, në mesin e jeshileve (perimeve jeshile) është burimi më i mirë me beta-karotene. Nëse deri më tani nuk e keni ditur që konsumohen, tash kur e din që është nga ushqimet e shendetshme shëruese, a do të ndryshosh, a do fillosh ta konsumosh?

Keto jane pra ushqimet e shendetshme qe duhet ti beni pjese te dietes suaj. A ke ndonje tjeter qe do te deshiroje ta shtoje ne kete list te ushqimeve te shendetshme?

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

12 KOMENTET

  1. Ckemi JAM XHULJA DESHIROJ TE ME SHPJEGONI MENYREN ME TE THJESHT TE DOBESIMIT ???? ME KTHENI PERGJ SA ME PARE . . . . . .. .. .. … kLm KLB

  2. te ghitha keto pem dhe perime te cilat i lexova une ideali ishin mjaft te qelluara per njeriun the aq shum u habita kur lexova qfr vitamina kishin pemet dhe preimet dhe me ket lexim mesova diqka te re

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.