12 Ushqimet e Shendetshme Me Fuqi Sheruese

12
821

Gujava (Guava)

gujavaGujava është një frut i vogël tropiak që mund të jet i rrumbullakët, oval apo në formë dardhe. Nuk janë edhe aq të zakonshëm kështu që është vështirë të gjenden, varësisht se ku jeton. Por nëse i gjen atëherë ia vlen mundin. Gujava përmbajnë më shumë lisofene, antioksidant që lufon kancerin, se sa cilido frut apo perime tjetër. Guavat përmbajnë lisofene gati për 20 përqind më shumë se domatet. Trupi jonë nuk mund të procesoj shumë nga lisofene që gjenden në domate nëse ato nuk përgaditen. Procesimi ndihmon në thyerjen e mureve e fortave të qelizave. Por, struktura qelizore e këti fruti lejon që antioksidanti të absorbohet pa marr parasysh nëse fruti konsumohet i gatuar apo ashtu si është natyral. E përveç tjerash ky frut ofron vlerat ushqyese pa sodium që i shtohet produkteve të procesuara të domateve. Kështu që nëse i gjen… e din çfar duhet të bësh?

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Sherohu.com është website qëllimi i së cilës është që të shpërndajmë tek shqipfolësit informacione rreth një jete më të mirë dhe më të shëndetshme. Artikujt në këtë faqe nuk duhen të merren si këshill përfundimtare, këshilloheni që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj para se të veproni. Ju urojmë shëndet dhe çdo të mirë.

12 KOMENTET

  1. Ckemi JAM XHULJA DESHIROJ TE ME SHPJEGONI MENYREN ME TE THJESHT TE DOBESIMIT ???? ME KTHENI PERGJ SA ME PARE . . . . . .. .. .. … kLm KLB

  2. te ghitha keto pem dhe perime te cilat i lexova une ideali ishin mjaft te qelluara per njeriun the aq shum u habita kur lexova qfr vitamina kishin pemet dhe preimet dhe me ket lexim mesova diqka te re

Pyet dhe Komento këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.